sábado, 21 de mayo de 2011

Erupción del Grimsvotn en el Glaciar Vatnajökull / Erupció del Grimsvötn a la glacera Vatnajökull


El volcán Grimsvötn, situado en el glaciar Vatnajökull ha entrado en erupción a las 7 de la tarde hora local, 9 hora de Espanya. Pese a la espectacularidad del humo, que ha llegado a una altitud de 12.000 metros y se hace visible desde la ciudad de Reykjavík (a más de 400 kilómetros de distancia), los expertos confían que no se trata de una erupción muy importante. El Grimsvötn últimamente ha entrado en erupción en el anyo 1996, 1998, 2004, y 2011, produciendo únicamente una espesa nube de ceniza y vapor así como grandes cantidades de agua por el deshielo del glaciar.

Como medida preventiva han cortado la carretera número 1 (que da la vuelta a la isla), a la altura de la localidad de Kirkjubæjarklaustur y se ha restringido el trafico aéreo.

El volcà Grimsvötn, situat a la glacera Vatnajökull ha entrat en erupció a les 7 de la tarda hora local, 9 hora de Catalunya. Tot i l'espectacularitat del fum, ha arribat a una alcada de 12.000 metres i es fa visible fins i tot des de la ciutat de (situada a més de 400 kilòmetres de distància), els experts confien en que no es tracta d'una erupció molt important. El Grimsvötn últimament ha entrat en erupció l'any 1996, 1998, 2004, y 2011, produint tan sols un espés núvol de cendra i de vapor així com grans quantitats d'aigua produides pel desglac del glaciar.

Com a mesura preventiva s'ha tallat la carretera número 1 (que dóna la volta a l'illa), a l'alcada de la localitat de Kirkjubæjarklaustur i s'ha restringit el tràfic aeri intern de l'illa.

Crònica de Xavier Rodríguez per a Catalunya Ràdio / Catalunta Informació, Reykjavík

No hay comentarios:

Publicar un comentario